reise

Å reise er å leve

Å reise er å leve

«Å reise er å leve», skrev H.C. Andersen. Selv om mange elsker tanken på å reise, så byr reiser på en del utfordringer. Det gjelder for alle, men noen ganger en del flere utfordringer for dem som lever med hemofili.
Hvis du har reist med hemofili tidligere, er du sikkert kjent med forskjellige begrensinger, både økonomiske og medisinske. For det første kan reiseforsikringer dessverre være veldig dyre for mennesker med kroniske lidelser, selv om de er helt nødvendige. Og når du er på reise er du ikke sikker på hvor godt behandlingenstilbudet er der du kommer, eller om det finnes helsepersonell som snakker samme språk som deg.


Men når det er sagt, så er det å reise en av livets store opplevelser. Når du lever med hemofili, krever det bare litt mer planlegging! Så la oss snakke om det.

Så lett som bare det

Som så ofte ellers, er forberedelsene viktig når du skal ut på reise. Her er tre grunnleggende trinn som sikrer at det nye eventyret går problemfritt, slik at du kan konsentrere deg om viktigere ting ... som å sjekke 10-dagers værvarselet.

Snakk
 

Snakk med behandlingsteamet før du bestiller noe. De kan gi deg råd og hjelpe til med forberedelsene – inkludert dokumenter og medisin – med tanke på din situasjon.

Det er også en god idé å få en lege til å skrive et brev med informasjon om din tilstand og hvilke behandling du normalt får. Bare for å være helt sikker, kan det lønne seg å få brevet oversatt til språket på stedet du skal besøke.

PLANLEGG


Når du bestiller overnatting, bør du bestille rom med kjøleskap hvor du kan plassere medisinen din. Dette er ekstra viktig hvis du skal til varmere strøk! Dobbeltsjekk (og sjekk enda en gang) at din reiseforsiking er i orden. Ingen bør reise uten en reiseforsikring – og det gjelder særlig for noen som lever med hemofili. La det nærmeste behandlingstedet for hemofili på destinasjonen få vite at du kommer. Du kan finne informasjon om dette her.

Pakk

 

Medisin kan variere mye fra land til land, så ta den med hjemmefra. Hvis du flyr, bør du ta medisinen med deg som håndbagasje om bord i flyet, så er den i nærheten. Ta med et brev som forklarer hvorfor du har med væske, medisiner, nåler, sprøyter osv., som du kan vise til flyplassens sikkerhetspersonell. Helst på det språket de snakker på destinasjonen. Sørg for at brevet beskriver de mulige implikasjonene ved at du ikke har dette for hånden. Ta med en fotokopi av alle nødvendige reisedokumenter, inkludert forsikringspolisen og brevet fra legen. Det er en god idé å ta et bilde av disse også, så har du dem med på telefonen også.

image

 

NP-24445